Új helyszínre költözik az idei Alkotótábor

2019.01.24

Új helyszínre költözik a 2019-es Alkotótábor, ami a tábor életében már az 5. helyszín és a fesztivál dátuma is eltér kicsit a megszokottól, mert pár héttel későbbre tolták, áll a szervezők mai posztjában.

A teljes üzenet a szervezőktől az Alkotósok felé:
"Drága Alkotósok,

Sokan érdeklődtetek az elmúlt hetekben az idei Alkotótáborral kapcsolatban, így most röviden leírnánk a legfrissebb és egyben legfontosabb fejleményeket a 16. táborunkkal kapcsolatban.

Szántódpuszta hányattatott sorsa állagának teljes leromlásához vezetett. Az elmúlt években erőnkhöz mérten próbáltuk azokat az infrastruktúrális hiányosságokat pótolni, amelyek az Alkotótábor megrendezéséhez nélkülözhetetlenek, de nyílván ez a terület egészéhez, állapotához mérten csepp volt a tengerben. Ennek az állapotnak látszik véget vetni egy olyan pályázat, amelyből Szántódpuszta felújítása 2019. folyamán elkezdődik, mindez pedig azzal a következménnyel jár, hogy ebben az évben biztosan nem tud helyet biztosítani számunkra.
Írhatnánk, hogy az egyik szemünk sír, a másik nevet, hisz el kell hagynunk azt a helyszínt, ami az elmúlt 5 évben nagyon a szívünkhöz nőtt, ugyanakkor örömteli, hogy Szántódpuszta megmenekülni látszik az enyészettől.
Az igazság viszont az, hogy a változáson - nevezetesen, hogy a Tábor másfél évtizedes története során immár 5. helyszínére költözik -, egyáltalán nem kesergünk, sikerült ugyanis olyan új otthonra lelnünk, amely minden szempontból az eddigi legideálisabbnak tűnik. Az elmúlt 15 év alatt kialakultak bennünk és bennetek azok az igények, amelyek ahhoz fontosak, hogy jól érezzük magunkat ezen a hétvégén. Nekünk, szervezőknek a legfontosabb szempontok az infrastruktúra megléte, a környék zajterhelhetősége, a helyszín tulajdonosának támogató magatartása, a zenei programok melletti egyéb szabadidős tevékenységek megszervezésének lehetősége, míg véleményünk szerint Nektek, táborozóknak a szabadság érzete, a természet szépsége, a programok és a kiszolgáló infrastruktúra minősége, a családiasság érzete tette szeretehetővé az Alkotótábort.
Habár az évek során a Balaton közelsége szinte elválaszthatatlannak tűnt szeretett rendezvényünktől, be kellett látnunk, hogy a fent említett szempontok többségének a magyar tenger vonzáskörzetébe eső helyszínek már nem képesek megfelelni, így más irányban kezdtünk el nézelődni. Az elmúlt hónapok keresése nyomán leltünk rá és esett a választásunk egy varázslatos és meseszép, 220 hektár nagyságú területre, Virágospusztára. Bér falu mellett, a nógrádi hegyek, dombok ölelésében, civilizációtól kellően távol, de Budapesttől mindössze 50 percnyi autóútra lévő birtokon végre kellő mennyiségű, különböző árkategóriájú szállás áll rendelkezésre, valamint a sátrazók részére hatalmas árnyékos és csendes terület. Az audió-vizuális élmények befogadása mellett bátran lehet majd grillezni, az erdőben kirándulni vagy a szabadon legelésző birkák között a réten heverészni.
Természetesen, - mint minden váltás -, ez is nagy kihívást jelent számunkra, szervezőkre, de úgy érezzük, hogy a befektetett munka mellett a támogatásotokkal és lelkesedéseteknek köszönhetően megvalósítható, hogy a 16. találkozónk az egyik legemlékezetesebb maradjon számunkra.
A helyszínváltozással együtt jár, hogy a már megszokott, július első hétvégére eső időpontot is át kell kicsit helyezni, így az idei Alkotótábor a július 25-28. közti napokra kerül. Reméljük, még időben sikerül mindenki számára a megváltozott dátumra időzíteni a szabadságokat és velünk tartotok erre a 4 napra. Mi minden erőnkön azon leszünk, hogy jól érezzétek magatokat!"

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/alkototabor/


TOVÁBBI CIKKEK

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját

2024.04.03.

A Badgirls csapat április 12-én ünnepli 24. szülinapját, ennek apropóján a tehetség-gondozás jegyében egy mix-versenyt is hírdettek, hogy lehetőséget adjanak a szegedi bulijaikon való dj fellépésre... E mellett a buli felvezető programjaként egy mini kerekasztal beszélgetésre is várják a nagyérdeműt a hazai (benne speciálisan a vidéki) szcéna helyzetéről való szakmai beszélgetésre...

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

2024.03.25.

5 éves születésnapját ünnepli a Purple Noise csapata

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját

2024.03.21.

A Time Warp két napos eseménnyel ünnepli fennállásának 30. évfordulóját