Above & Beyond, Paavo - Interjú

2010.03.05

Mindig van egy kis izgalom az emberben mikor olyan elismert művészekkel kell interjút készítenie, mint például az Above Beyond. Vajon épp egy jobb napjukon beszélgethetek velük? Vajon hosszabb választ adnak a kérdéseimre, mint egy szó? Egyáltalán felveszik a telefont? Ilyen és ehhez hasonló kérdések cikáztak az agyamban miközben hívtam a trió egyik tagját, Paavo Sijamãki-t.

Nem vette fel. Ebből rögtön arra következtettem, hogy már megint egy nagyképű dj-vel van dolgom. Nagyot tévedtem. Nem sokkal később felhívott és udvariasan elnézést kért.

„Elnézést, hogy megvárattalak, kissé zűrös volt a ma reggel. Más riporterek is kerestek már, így most egy friss Paavo válaszol a kérdéseidre.”

Ahogy beszélgettünk rájöttem, hogy miért is volt olyan zűrös a reggel. Az Above & Beyond bizony eléggé elfoglalt mostanában. Új lemez, Ausztrál turné a Future Music Festival keretében.

Korábban már elmondták a fiúk, hogy nagyon izgatottak és saját színpaduk lesz.

„Egy Above & Beyond színpadot állítunk fel és a kedvenc dj-inket hozzuk magunkkal, mint Super8 & Tab, Matt Zo és Jaytech.”

A rajongók számára egy igen izgalmas koncert várható, mivel a fiúk most először állítják fel saját színpadukat egy fesztiválon.

„Ez olyan dolog, ami nagyon izgatottá tesz, mivel lehetőségünk van az elejétől a végéig bemutatni a zenénket, fantasztikus lesz. És a fiúk, akik eljönnek velünk, rájuk nagyon büszkék vagyunk. Egy igazi, nagy Anjuana család jön el Ausztráliába.”

Beszélt még azokról is akik a háttérben segítik a csapatot.

„Egy londoni tervezőt kértünk fel hogy álmodja meg a színpad megjelenését.”

Ezenkívül, arról is faggattam Paavo-t hogy lesz e valamilyen újdonság a koncerten.

„Van egy csomó félkész munkánk, és igyekszünk befejezni, és remélem hogy az Ausztrál turné lehet a próbája ezeknek a felvételeknek.”

A Future Music Festival amolyan kötelező darab, a rajongók viszont tudni szeretnék, hogy vajon kapnak lehetőséget a trance ikonjai, hogy megmutathassák saját sideshow-jukat?

„Jó kérdés. Én is ezt kérdeztem magamtól. Semmi sem biztos, de ha te többet tudsz akkor szólj nekünk. Igazából nehéz dolog ez. Mi csak annyit szeretnénk, ha az emberek eljönnének és jól éreznék magukat a koncertünkön. Ha esetleg club show-t csinálnánk valahol, akkor az emberek tévesen választanának és club showkra mennének.”

Aki már volt Above & Beyond koncerten az láthatta, hogy a trióból mindig csak ketten szerepeltek. Most kik fognak fellépni?

„Most Jono és én.”

Paavo hozzáteszi a csapat munkamódszere ilyen és azt is, hogy a menedzser dönti el hogy ki, mikor és hova menjen.

„Ez jobb így, mert sok helyen megfordultunk már és ha valami új helyen lépünk fel oda általában visszatérünk így nekünk is és a közönségnek is izgalmasabb.”

Paavo és Tony akkor kimaradt abból a fellépésből melyen Jono képviselte a triót. Ez az esemény a Virgin Galactic SpaceShipTwo űrhajójának leleplezése volt Kaliforniában a Mojave sivatagban, tavaly decemberben. Richard Branson rakétájának bemutatásakor a Buzz című dalt választották aláfestő zenének, amit Jono prezentált közel 800 híresség, méltóság előtt. A csalódott Paavo, aki nem volt jelen, elmondta:

„Nagyon, nagyon, nagyon szerettem volna ott lenni, szóval remélem, hogy legközelebb valami még izgalmasat csinálunk a Virgin Galactic-el. Megpróbáljuk meggyőzni Richardot, hogy dj-ként mi is a fedélzeten utazhassunk az első személyszállító Virgin Galactic űrhajóval. Még semmit nem tudok, de érzem, hogy sok klassz dolog fog történni 2010-ben.”

Addig is még sok kötelezettsége van a fiúknak, itt a Földön. Márciusban, mint a legtöbb elismert név a dance világába, ők is részt vesznek a Miami-ban megrendezésre kerülő Ultra Music Festival-on. Ennek kapcsán kérdeztem Paavot, hogy van e rajtuk nyomás a többiekkel szemben?

„Az Anjuanabeat és Anjuanadeep olyan set-et kíván, ami teljesen különbözik a többiekétől.”

Talán ennek is köszönhetik, hogy olyannyira kitűnjenek a trance előadók közül és nevükben is ezt a szellemiséget hordozzák.

„Azt hiszem, az ilyen fesztiválokon derül ki hogy mennyi veszélye van annak ha valaki ugyanazon a set-en játszik mint mások.”

Bár kissé egoistán hangzik mindaz amit Paavo mond, mégsem áll messze az igazságtól. Paavo nagyon magabiztos, de nem kockáztatja a csapat sikerét, nagyon alázatos, és hálás a lehetőségekért, amik megadatnak nekik. Amikor a holland Trance Energyről kérdezem Paavot, nagyon izgatottan beszél érzéseiről.

„Nagyon izgalmas. Trance Energy, az egyik legjobb rendezvény, ami a dance naptárban szerepel. El kell mondanom, hogy színvonalban nem sok üti meg azt a magasságot, amit ez a rendezvény állít. Itt szerepelni egy igazán remek lehetőség számunkra. Igazán fantasztikus lehetőség hogy részt vehessünk és játszhassunk.”

Azon kívül, hogy büszkék arra, hogy ilyen nagy rendezvényeken játszhatnak, Paavo elismeri, hogy a feszített turné menetrend megteszi a magáét. Új anyagon dolgoznak, ami, Paavo elmondása szerint, még nem biztos a kiadás dátumát illetően.

„Azt hiszem, a nyárra mondhatjuk, hogy akkor kerül ki a lemez, de nem akarok semmilyen ígérgetésbe bocsátkozni, majd meglátjuk. Igazából ezek a dolgok mindig több időt vesznek el, mint amennyit mi gondolunk, főleg ami a turné menetrendet illeti.”


TOVÁBBI CIKKEK

Billie Eilish, Sven Väth és Moderat is a 2023-as Szigeten

2022.12.01.

Aktuális sztárok, nagy közönségkedvencek és feltörekvő, izgalmas előadók, a műfaji sokszínűség jegyében.

Refactore x BASSIANI pres. Schacke, NDRX b2b Kancheli @ Arzenál, 2022.12.23.

2022.11.30.

REFACTORE X BASSIANI pres. Schacke, NDRX b2b KANCHELI