Audio-Vizuális megújulás, komplexebb önkifejezés a BADGIRLS csapattal Szegeden!

2017.01.20

A keceli, majd a kiskunhalasi club bezárás utána a fiúk maradva a délvidéken Szegedre tették át székhyelyüket és építettek egy új rezidenciát a Hungi Vigadó-ban. A kezdeteiről és sok egyébről ebben a cikkben kérdeztük korábban őket.

Most arra voltunk kíváncsiak mivel kezdik az új szezont és hogyan értékelik az eddigieket...

- Ha jól számolom 8 bulin vagytok túl Szegeden a Hungiban. Milyen mérleget tudnátok levonni belőle?
Hétvégén jön a 9. ilyen alkalom Shabaam szülinapjával ezen a helyszínen, ellőtte pedig 2 bulink volt a szegedi Ifjúsági Központban (IH), amivel egy új korszak vette nálunk kezdetét. Az IH-ban külföldi nagy vendéggel/vendégekkel, 1000 fős mega buli volt a célunk, ahova brutális VOID technikával (ezúton is resp. Tompinak érte!) óriási színpaddal, vizuál, hang fény stb.stb showal vonultunk fel. Ennek is megvolt a különleges élménye, ugyanakkor mivel a helyszín nem egy klub, itt valódi rezidenciát nem lehetett volna építeni, csak ilyen alkalmi mega bulikban gondolkodhattunk.
E helyett találtunk rá a Hungi-ra mint zseniális helyszínre és itt szerettünk volna valami újat mutatni, amiben mások vagyunk, mint a többi szegedi szereplő.- Miben lehet más? Hogy fér meg mindez a konkuernciával?
- Hiszek a versenyben, annak előrehajtó erejében. Pont abban, hogy MÁS-t kell adni. Az mindig ízlés kérdése kinek mi tetszik jobban, nincs tehát olyan, hogy a house jobb mint a techno, vagy fordítva, (mert ez nagyon is relatív), e helyett ha csinálod a saját dolgodat, próbálod respektálni akár a konkurencia elképzeléseit, érdekérvényesítését, akkor pont a MÁS utak felfedezésével, kijárásával hozhatsz valami újat és inspirálót. Ezen tényezők bonyolult kölcsönhatása egymással az, ami színvonal emelkedést hoz és lehet egy egészséges, pezsgő, sokszínű eredménye, ami hitem szerint jót tesz a szcénának! A Vizo után ez zajlott le Bp-en (és nyilván nem akarom ehhez hasonlítani a helyi szituációt), de a több szereplő megjelenése jót tett Szegednek is. Jó ha van egy városban több szellemi műhely, alkotó közösség, vagy szimplán buli lehetőség. Szegeden nem csak a Sing, vagy mi vagyunk, de ott a JATE progression team, egy komoly kis undeground csapat Peterslounge, Erro, Pipe, stb...vel, a Hang Out bulik Ppalms-val, a Bakonyi Tomiék (Strictly) olykor, a Savage (Massive Moloko), a BlackDalmata csapata (Polinom-ék, stb...) és sorolhatnám. De Collective Machine-ra is Szeged apropóján találtunk rá és nagyon sok új személetmódot hozott, új kreatív energiákat adott a csapathoz, amiért nagyon hálásak vagyunk!

Vagyis a fentieket is figyelembe véve más zenei világot szerettünk volna kialakítani, arculatot, üzenetet, ami minket reprezentál, és nyilván a helyszínünk adottságaival is összhangban van.

Az antik belső enterieur, a hatalmas belmagasság a belvárosi „hangkorlátozások“ és egyáltalán a hely kisugárzása adta keretek közt pl. kifejezett techo bulikat nem nagyon van értelme itt csinálni. Alapban erre fókuszál az elmúlt években a Sing pl és mind a hazaifellépők, mind a kinti vendégeik szinte csak techno artistok. Ez így tök jó, hiszen nekünk meg a house énünk jobban kiteljesedhet, a hely is ezt sugározza és tucatnyi olyan magyar elődadó van, aki évek óta nem volt a városban így van alkalmunk nekünk őket is bemutatni. Így kb teljesen mást kínálunk hangzásban, és persze így hangulatban, fellépőkben is.  Ettől fér meg egymás mellett szerintem jól, ugyanakkor újabb és újabb ötletekre sarkall és az ember nem kényelmesedhet el... ami egyfajta pozitív felhajtó erő.

- Ha jól értem ezért jött ez a „képregényes“ vizuálos cucc is?
- Igen. Két indítattás volt bennem, bennünk. Egyrészt az új szezonban minden extra unalmassá válhat egy idő után amit bevezettünk. A „boiler room-os djpult a sok kanapéval, asztallal, a viuzál, a több 10 m2-es 3D-s vetített felülettel, az extra Nexo-Hang. stb. Kell mindig valami új inger, új inspiráció és nem csak a vendég fellépőkben!

A másik egy önmegvalósító grafikus-gyermeki-promóteri elképzelés, hogy de jó lenne ezt dekorban is megjeleníteni ami van a fejemben, hisz ilyen rajzolt a labelünk megjelenése is... Na mikor az ember folyamatosan a kinti videokat nézi és lát egy El Row show-t, vagy „csak“ egy All Day I Dream dekort rájön tényleg ebben is lehet művészetet, önkifejezést, ugyanakkor általa saját arculatot, üzenetet és valami extra, valami mást is közvetíteni! Na itt ér az ember keze általában a bilibe és adja fel, mert ezek hatalmas pénzek! Magyar viszonylatban nehéz jó kompromisszumot kötni, de én úgy érzem most sikerült!

Képregényes dekor táblák egy olyan „csajos, badgirls-ös“ feelinggel, de nyilván nem gagyin, profi táncosok, hidegfüst Co-ágyúk, konfetti ágyúk, végre komolyabb lámpa park...ezek a legfontosabbak. Ezt mind ide hoztuk önerőből!

Sokat agyaltunk, izgultunk, melóztunk vele, de aki ott volt az látta, hogy megérte, soha ennyi pozitív feedback nem jött vissza a buliról! Ez adta meg azt az alapot, hogy a vendégekben is tovább újjíthattunk és a TRUESOUNDS két fiatal tagját (a fő headliner Dandy aka Peter Makto nélkül is) ilyen komoly létszámmal tudtuk bemutatni! Teljesen máshogy működik a zene, ha ahhoz ez is társul és ettől ilyen komplex az üzenet és így az élmény is.

- Mi lesz a folytatásban?
- Zeneileg bár azt mondtam nem a techno az irányunk, azért a Shabaam ezt szereti igazán és mivel januárban az ő szülinapja jön, így lesz ilyen vendégünk is, persze a kései órákban, hogy a hagyományos deep házas, majd röfögős houseból jussunk el a keményebb ütemekig. Sikztah lesz az egyik attrakció, mellette pedig Nora Matisse először lép majd fel a vásorban. Vizualitásban ezt az újdonságot tovább vsszük majd és színesítjük, és a meghívott előadókban a továbbra is elsősorban a hazai kollégákra számítunk majd, még több kísérletezéssel. Nagyon izgalmas számunkra mindez, hogy ilyen létszámmal és minőségben mindez külföldiek nélkül is megvalósítható vidéken!

Köszönjük a lehetőséget, és mindenkinek aki ehhez hozátett!

Képes beszámolót ide kattintva találhattok.
Videókat pedig fentebb és itt: / James Cole / Pat Duff

Folytatás pedig ma este, amiről többet itt találsz: https://www.facebook.com/events/1274703145906232/


TOVÁBBI CIKKEK

Jön a Tale Of Us, Mochakk és Jeff Mills is a Szigetre!

2023.03.14.

Az új bejelentéssel kiegészült a Nagyszínpad headlinereinek listája és számos további izgalmas név is érkezett.

Reinier Zonneveld világrekord megdöntését tervezi a nyáron a saját fesztiválján

2023.03.10.

A techno zseni, Reinier Zonneveld világrekord megdöntését tervezi a Karren Maar Fesztiválon egy több mint 11 órás szettel.

Éljenek a nők! - Így köszöntötte a nőket a DAAD Gathering nőnap alkalmából

2023.03.08.

Hiánypótló fesztivált indított utjára az OZORA fesztivál legénysége Dádpusztán 2021-ben!