Markantonio akkor és most - A Concorde srácok track ajánlója

2014.02.05

Szombaton a nápolyi legenda, Markantonio érkezik a Cinema Hallba. Ennek kapcsán a Concordeos srácok összeszedték 1-1 új és régi kedvenc zenéjüket az olasz mestertől.

Nils

Markantonio & Roberto Capuano – Gem /Analytictrail

Az elmúlt évek egyik legjobb Markantonio kollaborációjának tartom. Rendhagyóan szakít a tipikus nápolyi hangzással és elhagyva a grooveosabb, olasz mélyeket egy igazán kemény és sötét világba sodor. A téma hangok kérdezz felelekje, a clap és hi-hat cinek kiemelkedő játéka, valamint a nyers ride teszi igazán izgalmassá. A megjelenést követően rendre helyet kapott a szettjeimben és volt szerencsém több nagy európai rendezvényen is elcsípni, hogy milyen amikor elszabadul ez a szörnyeteg ☺

Markantonio – Migmatization /Analytictrail

Markantonio ‘Mimesis’ nevű EP-je 2004-ben jelent meg saját kiadójánál, erről a Migmatization abszolút kedvenc volt. Igazi szettindító zene volt számomra, hiszen dinamikus felprögése mindig óriási eregiákat mozgosított. Ezt sem sorolnám az akkori tipikus olasz hangzáshoz viszont érezhető rajta nápolyi eredete és így tökéletesen lehetett rá építeni a keményebb szetteket.

SveTec

Markantonio - Pragnatico /Reloop

Talán a valaha létezett legnagyobb kedvencem Markantoniotól. Hamisítatlan olasz hangzás, mind a mélyek, mind a szintik terén. Senkivel össze nem téveszthető hi-hat és ride cymbal játék. Minden részletében tökéletes és vidám. 2005-ben egy-egy rendezvény alkalmával elég volt csak elővenni a táskából ezt a lemezt és máris jó néhány barátom a szívéhez kapott az első sorban. Mai napig megunhatatlan. Igazi audió evolúció, ahogy ezt az EP címe is mutatja.

Markantonio - Metric /Analytictrail

A Metric nálam a 2013-as év egyik abszolút toplistása. Tiszta, telt, sötét és az elmúlt évek alatt a stílusban végbement erőteljes hangzásbeli változások ellenére is rendkívül dinamikus. Kemény lábdob, olaszos mély, a háttérben pedig sejtelmes vokál és atmoszféra téma. Mind egy zsúfolt rendezvényen, a tömeg közepén, mind otthon egy sötét szobában egyedül hallgatva egy egészen más dimenzióban repít.

Lifeform

Loco & Jam – Nero (Markantonio remix) /Analytictrail

A saját kiadójánál megjelent remixe már abszolút az új letisztult olasz vonalat képviseli. A sötét hangzáshoz igazi olasz mély párosul, a kiállást pedig az eredeti track dallama fűszerezi meg. A visszafogottabb cinek ellenére a dinamikája energikus marad és kiteljesedik a nápolyi hangzásvilág.

Markantonio & Rino Cerrone – Parentheses /Analytictrail

A két olasz mester 2004-ben megjelent kollaborációja kihagyhatatlan volt az akkori szcéna lemezestáskájának nagy részéből. A nápolyi világból kiszakadva ez a track a keménységet és a monotonítást hívatott szolgálni, hozzájárulva az estek legjobb pillanataihoz. http://www.beatport.com/track/parentheses-original-mix/196404

TOVÁBBI CIKKEK

Elhunyt DJ Palotai!

2023.11.19.

Tragikus hirtelenséggel, 62 éves korában éves korában meghalt Palotai Zsolt, avagy DJ Palotai

Egy héttel csúszik a nyárba a Sound, indulnak a 2024-es bérletek

2023.11.03.

Elsősorban a diákoknak jó hír, hogy 2024-ben egy héttel később, az érettségi és vizsgaidőszak után, a nyári szezon elején lesz a Heineken Balaton Sound.

Pénteken erős kezdéssel robban a Youtopia őszi szezonja!

2023.11.03.

A Youtopia csapata immáron a harmadik őszi klubszezonját indítja a budapesti éjszakában.