Mi a közös a HEXben, a Faustban és a Bassianiban?

2019.12.27

Talán bátran kijelenthető, hogy hazánk a térség egyik legerősebb és legpezsgőbb elektronikus zenei életével bíró országa, ahol gyakorlatilag minden hétvégére jut legalább két olyan esemény, amely bárhol a világon kiemelkedne. Magyarországon azonban főleg Budapestre koncentrálódtak ezek a bulik, ám néhány éve változni látszik ez a tendencia.

Amíg a napokban véget érő évtized derekán még az volt a tendencia, hogy vidékről indultak a fővárosba azok, akik különleges hangzásra, élvonalbeli előadókra és a legmenőbb bulikba vágytak, mostanra úgy fest, mindez megfordult. Elég csak végignézni a klubtérképen, vagy felcsapni a Facebook eseménynaptárát, és azonnal világossá válik, hogy miről is van szó, mikor Sopront, Szegedet, Pécset, vagy éppen Győrt említjük. Utóbbinál maradva ugyanis aligha találkozhatunk Budapesten olyan kiemelkedően ínyenc, és különösen aktuális rendezvényekkel, mint a most szombaton, vagyis december 28-án érkező két előadó, Pøli és Lorenzo Raganzini, akik a biztonsági technón kívül bulizók számára jól ismert HEX Barcelona fejeiként érkeznek a The Etiketre. Eddig ugyanis soha nem jártak még itthon, holott nem nagyon van a HEX-nél forróbb jelenség a nemzetközi szcénában.

Alig egy hónappal később pedig ugyanígy a The Etiket fogja vendégül látni a legendás Faust klubot, amely nemcsak Ázsia, de talán a világ egyik legjelentősebb klubja. Az esemény vendégei pedig ennek a léptéknek megfelelő súlyú artistok is lesznek, ugyanis érkezik Héctor Oaks, aki vitathatatlanul az egyik alakítója annak, amit ma technónak hívunk, és aki nemcsak a legendás Bassiani, hanem a Herrensauna, és a Posession legújabb rezidense is, valamint a Faust tulajdonosa és szellemi atyja, Marcus L, aki nemcsak a vendégklub főnöke, de az Ameniia kiadó és a Kammer Radio & Records alapítoja is egyben, illetve ott lesz Damie is, Marcus L kedvese és indusztriális csodafegyvere.

A fenti két bulit összerántó Sikztah nemcsak kulturális értelemben, de szervezői szempontból is forradalmi húzásokat tesz, hiszen eddig úgy állt a dolog, hogy vidékre csak halálbiztos bulikat lehet vinni, ahol jól bejáratott nevek mellett játszanak jól bejáratott hazai előadók. Erre pedig a The Etiket és a DumDum is évek óta rácáfol, hisz többek között SNTS, Rebekah és DAX J stb. is itt játszott elsőként már évekkel ezelőtt, amikor a fővároson kívül zenéltek. Ehhez képest egy hónapon belül két olyan niche buli is lesz a nemrég nyíl Dinamo Event Hallban, amelyek egyébként a Bassianiban és a Khidiben fordulnak elő legközelebb, és amelyeken a hazai szupport sem a jól ismert nevekkel, hanem újgenerácós arcokból fog összetevődni. A HEX két feje mellett például a nemzetközileg is jegyzett Blackrod kiadó főnök Depthon, illetve a hazai EBM hatású fast techno legizgalmasabb alakja, a hamarosan második EP-jével jelentkező Man + Machine lesz a vendég, míg a Faust-bulin a budapesti underground egyik legaktuálisabb csapatának szervezője, Mankind. Természetesen nem marad ki mellőlük a szervező Sikztah sem, aki jelenleg a legnépszerűbb techno DJ-jeként említhető Magyarországnak, nem mellesleg pedig egy olyan szervezőnek, aki valami nagyon újszerűt, bátrat és izgalmasat épít Győrben.

Jegyek:
12.28.: https://oneticket.hu/the-etiket-hex-barcelona-dinamo-191228
01.17.: https://oneticket.hu/the-etiket-hector-oaks-200117


TOVÁBBI CIKKEK

Újabb fellépők csatlakoztak a Szigethez

2023.05.09.

Számos területen megújulás jellemzi az idei Szigetet!

Historical Tales with Giolí & Assia @ Budai Vár, 2023.08.26.

2023.04.26.

Historical Tales with GIOLI & ASSIA - Buda Castle - 26. August 2023

Historical Tales with Hernan Cattaneo @ Budai Vár, 2023.07.08.

2023.04.26.

HERNAN CATTANEO (all day long !)