Jules Verne házában fog zenéket készíteni Jeff Mills

2017.10.18

A techno ikon az Intuitions  projektjét viszi Amiensbe jövő héten, ahol kedden és szerdán a világhírű író házában fog majd alkotni.

Az Intuitions  célja, hogy egy elektronikus zenét olyan légkörben hozzanak létre, ahol korábban híres művészek dolgoztak. Mills kiadója, az Axis Records külön erre a tevékenységre specializálódott. 2015-ben Rembrandt házát vette birtokba Amszterdamban – a 17. századi holland festő otthona ma múzeumként működik –, tavaly pedig Tokióban a nagyhatású manga művész, Osamu Tezuka stúdiójában tevékenykedett. Jövő héten pedig Mills a híres író, Jules Verne otthonában fog zenélni – a francia művész nevéhez olyan klasszikus művek fűződnek, mint a Nyolcvan nap alatt a Föld körül vagy az Utazás a Föld középpontja felé.

Maga a zeneírás része a közönség felé nem lesz nyilvános, a helyi újság szerint azonban Mills előad egy mixet, amelyet Georges  Méliès 1902-es Utazás a Holdba c. klasszikus némafilmjéhez készített, és amit a helyi színházban a Ciné St-Leu-ban lehet majd meghallgatni jövő héten szerdán. A rendezvényen emellett Mills-szel együtt fellép a japán Dai Rakuda Kan Dance Company, akiknek az előadásukat a techno producer Planets c. albuma ihlette.

A detroiti legenda idén májusban a francia államtól vehetett át rangos díjat: az Ordre des Arts et des Lettres második legmagasabb elismerését, amelynek keretében tiszti címet kapott.

KÖVESS MINKET

TOVÁBBI CIKKEK

Robert Hood készíti az új DJ-Kicks mixet

2018.11.14.

A K7 bejelentette a sorozat legújabb darabját, ami november 16-án fog megjelenni CD-n, bakeliten valamint digitális formában.

Egy hónap múlva BÓNUSZ Electronic Music Festival!

2018.11.08.

December 8-án szombaton kerül megrendezésre a DEADCODE PRODUCTION szervezésében Közép-Európa legnagyobb egynapos indoor fesztiválja.

„Hallgass Hazait” új színfolt a budapesti klubtérképen?

2018.11.07.

November 10-én a nemrégiben újragondolt és nyitott Lock Klub Budapest eseményei közt bukkantunk rá egy nagyon ígéretes és dicséretes kezdeményezésre!